nieuws

Febev veroordeelt dierenmishandeling bij slachthuis

Nieuws

De Federatie van het Belgisch Vlees (Febev) veroordeelt de onlangs gepubliceerde beelden van dierenmishandeling die zijn gemaakt bij een varkensslachthuis in Zele. Op die beelden mishandelt een slachthuismedewerker een varken met een vorkheftruck.

Febev veroordeelt dierenmishandeling bij slachthuis
Still uit amateurbeelden

‘Febev investeert samen met de hele sector erg veel in dierenwelzijn. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de regionale ministers van dierenwelzijn’, aldus de federatie. ‘De handelingen die zichtbaar zijn in het videofragment (vertoond door VTM Nieuws, red.) spelen zich af buiten de slachturen, waardoor er niemand van het FAVV ter plaatse was.’

Duidelijke richtlijnen

Het bedrijf in kwestie neemt deel aan het Febev Plus Lastenboek, waarin duidelijke richtlijnen voor het dierenwelzijn zijn opgenomen. Febev: ‘Het spreekt voor zich dat dergelijke praktijken niet stroken met deze richtlijnen. De chauffeur beging ernstige fouten en zal als gevolg van deze handelingen de toegang tot het slachthuisterrein ontzegd worden’, aldus de belangenbehartiger van de Belgische varkens-, runder-, en paardenslachthuizen en uitsnijderijen.

Reageer op dit artikel