nieuws

Slachterij Cooymans vecht sluiting aan

Nieuws

Ton Cooymans van de gelijknamige slachterij in Den Dungen, die afgelopen dinsdag na een inval van de NVWA werd stilgelegd, vecht de sluiting van zijn bedrijf aan.

Slachterij Cooymans vecht sluiting aan

Hij werpt de suggestie verre van zich dat in zijn slachterij zieke dieren zijn geslacht, schrijft het Brabants Dagblad. ‘Dat kan niet eens. Alle dieren worden hier in de slachterij eerst gekeurd door een NVWA-arts voordat ze worden geslacht.’

Hij zegt ook geen paardenpaspoorten te hebben vervalst. ‘De paarden worden hier met paspoort aangeleverd. Ieder paard in Nederland krijgt een paspoort dat hoort bij zijn chip. De NVWA-arts controleert of een paard bij het paspoort hoort en hij kijkt wat voor medicijnen het dier ooit heeft gehad, zodat er geen medicijnen in het vlees komen.’

Ook de relatie die werd gelegd met de gelijknamige slagerij in Den Dungen is volgens hem onterecht. Die slagerij, die nog wel dezelfde naam draagt, is al elf jaar geleden door Cooymans verkocht.

Cooymans zegt nu pas te reageren omdat de berichtgeving in de diverse media niet klopt en omdat hij pas vanmiddag de beschikking kreeg van de NVWA over de sluiting.

Reageer op dit artikel