nieuws

Toch paardenvlees in gehaktballen Ikea

Nieuws

In de gehaktballen van Ikea-leverancier Dafgård is toch paardenvlees aangetroffen. Dit heeft de Zweedse keuringsdienst van waren geconstateerd, aldus de krant Aftonbladet woensdag. In de balletjes zat 1 tot 10 procent paardenvlees.

Toch paardenvlees in gehaktballen Ikea

Dinsdag had Dafgård nog op basis van eigen tests gemeld dat de gehaktballen van het bedrijf de afgelopen drie weken paardenvleesvrij zijn geweest. Dafgård was woensdag niet voor commentaar beschikbaar.

Meubelgigant Ikea heeft zijn gehaktballen in Nederland en 23 andere landen uit voorzorg uit de handel genomen. Een Ikea-woordvoerder in Nederland zegt dat Dafgård geen leverancier is voor de Nederlandse vestigingen. Hij verwacht de resultaten van het Nederlandse onderzoek niet voor het eind van deze week.

Het hoofdkantoor in Zweden heeft inmiddels ook aanwijzingen dat in worstjes van het concern paardenvlees kan zitten. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CBS. De worstjes worden in Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Ierland en Portugal uit de verkoop gehaald. Ikea in Nederland heeft deze worstjes niet in het assortiment.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel