nieuws

Vion wil schapenslachterij in Wales sluiten

Nieuws

Welsh Country Foods, onderdeel van Vion in het Verenigd Koninkrijk, meldt dat het mogelijk de schapenslachterij op het eiland Anglesey gaat sluiten. In de slachterij zijn circa 350 mensen werkzaam.

Vion wil schapenslachterij in Wales sluiten

Er vindt een consultatie plaats waarbij de vakbonden en ondernemingsraad worden betrokken, schrijft Agri Holland. Daar wordt 90 dagen voor uitgetrokken. Vion ziet zich genoodzaakt tot maatregelen omdat een grote afnemer van lamsvlees Welsh Country Foods van de lijst van toeleveranciers heeft afgevoerd.

In het onderzoek dat gaat plaatsvinden wil Vion elke mogelijkheid onderzoeken die het verlies aan werkgelegenheid tot een minimum kan beperken. Dat zou kunnen door nieuwe afnemers te vinden of door de slachterij af te stoten aan een partij die de activiteiten op Anglesey wil voortzetten. Vion kreeg de slachterij in handen na de overname van de Grampian Country Food Group in 2008. In de slachterij in Wales worden jaarlijks 640.000 lammeren geslacht.

Reageer op dit artikel