nieuws

Kip steeds populairder

Nieuws

Nederlandse huishoudens hebben dit jaar weer meer geld besteed aan kip. Ten opzichte van 2011 hebben meer huishoudens in 2012 kip gekocht en per huishouden werd vaker kip gekocht.

Kip steeds populairder

Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK dat in opdracht van het Productschap Pluimvee en Eieren het aankoopgedrag van de consument in kaart brengt. De bestedingen aan kip in Nederland bedroegen in het derde kwartaal van 2012 ruim 140 miljoen euro. Dat is 2% meer dan in het derde kwartaal van 2011. 2012 is met uitzondering van 2010 het zevende jaar achtereen dat de bestedingen toenemen.

 

De gemiddelde prijs van kip is dit jaar tot nu toe met 3,5% gestegen. De groei in bestedingen wordt veroorzaakt doordat meer huishoudens kip kopen en doordat per huishouden vaker kip wordt gekocht. De groei in de bestedingen wordt ook veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs van kip stijgt, mede door de opkomst het scharrel- en biologische assortiment.

Reageer op dit artikel