nieuws

Tönnies over 5 tot 10 jaar naar de beurs

Nieuws

Het Duitse vleesconcern Tönnies wil op termijn naar de beurs. Dat heeft ondernemingseigenaar en topman Clemens Tönnies gezegd in een talkshow op televisiezender Phoenix.

Tönnies over 5 tot 10 jaar naar de beurs

Volgens Tönnies is het bedrijf over vijf tot tien jaar rijp voor de introductie op de aandelenmarkt, meldt Boerderij. Momenteel is het concern echter nog volop bezig om zijn positie te versterken en speelt het met een reeks initatieven in op de ontwikkelingen op de vleesmarkt, maar over vijf tot tien jaar zal het bedrijf qua omvang en karakter ‘van een heel andere dimensie’ zijn.

‘Ook daarom is een institutionalisering van de onderneming nodig, hoewel daarmee de voordelen van het familiebedrijf dat we nu zijn uit handen worden gegeven,’ aldus Tönnies. Zijdelings heeft ook de onmin met de zoon van zijn overleden broer en oprichter Bernd Tönnies met de optie voor een beursgang te maken.

De neef van Clemens Tönnies wil het belang dat hij van zijn vader erfde, maar later overdroef aan zijn oom, terug hebben omdat hij ontevreden is over de manier waarop Clemens buiten het concern om bedrijfsinitiatieven in Rusland ontplooit.

De neef verwijt dat zijn oom van ‘grove ondanksbaarheid’ blijkt geeft. Dat wijst Clemens Tönnies van de hand. ‘Destijds was Tönnies een bedrijf met veel minder eigen vermogen en een omzet van 500 miljoen euro tegen nu 4 miljard euro.’

Reageer op dit artikel