nieuws

Stef Klaver: ‘Het slagersvak kan mooi zijn

Nieuws

Keurslager Klaver uit Schagen ging er maandagavond bij de verkiezing ‘Slagerij van het Jaar’ vandoor met de hoofdprijs. Eigenaar Stef Klaver reageerde beduusd net na de overwinning en het enige wat hij kon zeggen was: ‘We werken met een fantastisch team én keihard.

Stef Klaver: ‘Het slagersvak kan mooi zijn

Even later, toen hij tot bezinning was gekomen, brak hij een lans voor de jongere slager. ‘Ik hoop dat ze nu inzien dat het vak van slager mooi kan zijn. Er zijn genoeg jonge ondernemers met potentie, maar ze moeten wél willen. Misschien kan ik een soort van voorbeeld zijn.’

De titel gaat van vader op zoon, want in 2007 was het vader Arie Klaver die er met de bokaal vandoor ging. ‘Ik heb zeven keer meegedaan alvorens ik won, mijn zoon is voor de tweede keer van de partij en wint nu al,’ zei een trotse Arie Klaver die nog wel meewerkt in de zaak en minstens zo blij was als Stef. ‘Dit had ik niet verwacht. We hebben het er al weken over en onze eerste ronde verliep goed. Maar winnen. Nee, dat zag ik niet aankomen.’

Reageer op dit artikel