nieuws

Slagers in ban langste rollade ter wereld

Nieuws

De Stichting Vrienden van de Langste Rollade ter Wereld gaat zondag 23 december namens alle ambachtelijke slagers van Nederland een 150 meter lange rollade (met de hand geknoopt) maken.

Slagers in ban langste rollade ter wereld

Zo’n 45 oud-slagers, SVO-vakleraren, KNS- medewerkers en andere vrijwilliger helpen eraan mee. Initiatiefnemer Ben van den Berg van Postma Vleeswaren in Haarlem roept slagers op mee te helpen. ‘Hoe meer slagers helpen, hoe duidelijker we laten zien, dat dit initiatief breed gedragen wordt door de slagers van Nederland’, zegt hij. De 150 meter lange rollade wordt verdeeld in 2200 rollades en aan de voedselbanken aangeboden. Slagers kunnen ook € 150,- doneren op bankrekening ING 61.35.142. In de eerste week van december krijgt de slager daarvoor een A1 formaat poster, waarop staat dat hij deze actie ondersteunt. ‘Uiteraard zijn wij blij met ieder bedrag’, laat Van den Berg weten.

De stichting wil met deze actie € 50.000,- ophalen en dat bedrag schenken aan het Inloophuis Kennemerland (een huis waar mensen die leven met kanker even binnen kunnen lopen.) Op www. delangsterolladeterwereld. nl staat alle informatie en kunnen slagers zich aanmelden.

Reageer op dit artikel