nieuws

NVWA houdt toezicht op slacht De Balie

Nieuws

Een inspecteur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is dinsdagavond aanwezig in het Amsterdamse debatcentrum De Balie om toe te zien op de slacht van enkele jonge hanen.

NVWA houdt toezicht op slacht De Balie

Ook heeft de NVWA De Balie op de hoogte gebracht van de regels die gelden rond het slachten van dieren. Onder de noemer Abattoir De Balie laten kunstenaars en sprekers dinsdagavond hun licht schijnen op de verwerking en consumptie van vlees in de huidige maatschappij. Als onderdeel van het discussieprogramma brengt een slachter live jonge hanen om op het podium. De Partij voor de Dieren had gevraagd het slachten te verbieden, maar dat is volgens de gemeente Amsterdam niet nodig.

Vrijdag staan de hanen op het menu in De Balie. Ze worden volgens de website van het debatcentrum verwerkt tot een parfait van kippenlever met gegrilde ciabatta, een pastei van kippenborst en paddenstoelen en een tajine van kippenpootjes.

Reageer op dit artikel