nieuws

Lang leve onze slager

Nieuws

Onder het genot van een bord vol heerlijkheden van Kumar’s curries & bumbu’s wachten de finalisten van de Slagerij van het Jaar verkiezing in spanning op de uitreiking. Als de deuren van het Koetshuis van Boerderij Mereveld in Utrecht open gaan, weten de genomineerden dan ook niet hoe snel ze een plekje vooraan in de zaal moeten bemachtigen.

Lang leve onze slager

Na een korte openingstoespraak van Vleesmagazine’s hoofdredacteur Harrie Leijten steekt theatergroep ‘De Gemeentereiniging‘ van wal, verkleed als drie boeren. Ze steken de gek aan met de slagers en hun klanten: ‘Het moet allemaal maar biologisch zijn tegenwoordig. Maar ik ben ook heel biologisch: ik heb een biologische vader én een biologische moeder.’

Het voorstellen van alle finalisten begint direct na de korte scetch. Middels een ‘speciaal gecomponeerd lied’ wordt iedere slagerij op het podium voorgesteld aan het publiek. Met een interactieve video laat iedere genomineerde zichzelf, het team, de klant, de producten en de winkel zien aan de aanwezigen. Nadat de jury de genomineerde slagerijen complimenteerde met de uitstraling, het ambacht en de diversiteit in de zaken, is het tijd voor de uitreiking van de categorieprijzen.

De categoriewinnaars halen hun prijzen op, poseren voor de foto’s en wachten daarna alsnog in spanning op de rest van de prijzenregen. De Gemeentereiniging zingt een heuse ‘slagerschlager’, waarin een lans wordt gebroken voor de aanwezige slagers. ‘Vandaag is feest, lang leve onze sla-ha-ger! Hij maakt overal gehakt van, hij is echt je van het!’

Na de bekendmaking van de nummer drie (Antonis uit Veldhoven) en de nummer twee (Beerens uit Eindhoven), is het moment aangebroken waarop de grote winnaar bekend wordt gemaakt. Onder luid klinkend applaus stormen Arie en Stef Klaver van Keurslager Klaver uit Schagen het podium op en vliegen elkaar in de armen.

Talloze fotomomenten, vreugdetranen en uitgebreide felicitaties later, wordt er nog een borrel gedronken en een hapje gegeten aan de bar om de overwinning te vieren of om de kater te verwerken.

Reageer op dit artikel