nieuws

Keurslagersdirecteur Ruud Bakker verweert zich bij Kassa

Nieuws

Volgens Wakker Dier vertelt bijna de helft van de Keurslagers één of meerdere onwaarheden over de reguliere kip die ze verkopen. Directeur Ruud Bakker van de Vereniging van Keurslagers verweerde zich zaterdagavond in het tv-programma Kassa.

Keurslagersdirecteur Ruud Bakker verweert zich bij Kassa

Ruud Bakker erkent dat er in sommige gevallen foutieve voorlichting aan de klanten wordt gegeven. Hij denkt dat het vooral komt door de complexiteit van regelgeving en de wirwar van regels en duurzaamheidscriteria. Bakker stelde zaterdagavond in de discussie met Hanneke van Ormondt van Wakker Dier dat er door de Keurslagers wel degelijk actie wordt ondernomen om van de plofkip af te stappen, zoals blijkt uit de introductie van de diervriendelijker gefokte Gildehoen. Deze kip zit tussen de reguliere kip en de 1 ster kip van de dierenbescherming in.

Klik hier voor de beelden en de discussie.

Reageer op dit artikel