nieuws

Enorme run op rookworsten

Nieuws

Het is november en Nederlandse gezinnen zetten massaal stamppot en snert op tafel. Met rookworst. De Vereniging van Keurslagers (VvK) merkt dat de verkopen stijgen.

Enorme run op rookworsten

‘In de eerste week van oktober al, vlak nadat we het rookworstenseizoen hadden geopend, werd het buiten koud. We hebben nog nooit zoveel worsten verkocht’, laat een woordvoerster van de VvK weten. Ook dezer dagen is sprake van een piek bij de Keurslagers. Ook volgens de Hema is de vraag naar rookworst  veel groter dan vorig jaar rond deze tijd.

Een woordvoerster van de Hema wilde geen cijfers geven, maar sprak donderdag van ‘een enorme run’. ‘Er is echt heel veel vraag naar.’ De keten is daarop voorbereid en dus zullen er geen tekorten ontstaan en hoeven mensen niet te hamsteren, zegt ze.

Ook Unilever is klaar voor de consument. Het concern ziet momenteel een rookworsten-piek en schat dat er nu 20 procent meer worsten over de toonbank gaan dan vorig jaar in deze tijd. Een verklaring hiervoor heeft een woordvoerster niet. Op de website van het KNMI is uit het archief op te maken dat november vorig jaar ‘recorddroog, zeer zonnig en vrij zacht’ was. Volgens Unilever eten Nederlanders per jaar ongeveer 45 miljoen rookworsten (niet alleen Unox), zo’n negen per gezin. Bron: ANP

Reageer op dit artikel