nieuws

Carrefour België stopt met ‘gecastreerd’ vlees

Nieuws

De Franse retailgigant Carrefour stopt in België met de verkoop van vers vlees van gecastreerde biggen. Uiterlijk eind 2013 moet al dit vlees uit het schap zijn verdwenen.

Carrefour België stopt met ‘gecastreerd’ vlees

Dat schrijft het vakblad Boerderij. Eerder namen concurrenten Colruyt, Delhaize en Lidl in België al een soortgelijke maatregel. Carrefour neemt een jaar voor de maatregel om leveranciers de tijd te geven zich aan te passen aan het nieuwe beleid. Carrefour laat het aan de varkenshouders over op welke manier de zogenoemde berengeur wordt voorkomen. Onder meer milieugroepen voeren al enkele jaren actie tegen de gewoonte varkens te castreren voor slachting. Ook in Nederland zijn de afgelopen jaren verschillende supermarkten gestopt met de verkoop van dit vlees.

Reageer op dit artikel