nieuws

Bedrijfskantines plofkipvrij

Nieuws

Toyota, Unilever, ABN AMRO, Struik en Siemens weren plofkip uit de bedrijfskantine.

Bedrijfskantines plofkipvrij

Wakker Dier schreef ruim 30 toonaangevende Nederlandse ondernemingen aan, met de vraag de plofkip in de kantine te vervangen door kip met minimaal 1 Beter Leven ster. Elf bedrijven zijn inmiddels plofkip-vrij of worden dat uiterlijk 1 januari 2013. Siemens, Diemermere (Randstad) en Unilever gaven direct gehoor aan de oproep. Zij serveren hun werknemers inmiddels geen plofkip meer als vers vlees en zijn ook bezig met omschakeling van de laatste producten, zoals soepen en salades. ABN AMRO en Struik zullen per 1 januari 2013 geheel plofkipvrij zijn. KPMG, Akzo Nobel en Toyota haalden al na een eerdere brief van Wakker Dier de plofkip uit de vitrine.

Reageer op dit artikel