nieuws

Ambachtelijke slager gaat het zeker redden

Nieuws

Gerard Kosse is een slager, die ook na 45 jaar, nog steeds hart heeft voor zijn vak. Zijn laatste ‘kunstje’, een grootscheepse modernisering van zijn bedrijf aan de Glindestraat in Oldenzaal.

Ambachtelijke slager gaat het zeker redden

Hoe houdt een ambachtelijke slager zich staande in een tijd van kiloknallers? Gerard Kosse denkt het antwoord te weten. Liefde voor het vak, passie en betrokkenheid trekken samen op met goed ondernemerschap. En niet te vergeten: Gewoon ’s morgens om 6 uur beginnen, zegt hij in TC Tubantia.

Deze week opent de Oldenzaalse slager zijn totaal vernieuwde bedrijf aan de Glindestraat. ‘Wij zijn er klaar voor. Met een winkel in een modern jasje, maar met veel ambachtelijke elementen. Nee, ik maak me geen zorgen, een ambachtelijke slager, die zijn eigen producten maakt, gaat het ook in de toekomst zeker redden.’ Met Gerard Kosse praten over zijn vak, betekent even de tijd nemen. De 60-jarige heeft nog steeds een geweldige drive. ‘Elke dag opnieuw heb ik er ontzettend veel plezier in. Het verbaast me zelf ook dat ik zo verknocht ben aan dit ambacht. Ik kan nog steeds lyrisch worden als ik een mooi varken zie’.

Reageer op dit artikel