nieuws

Wakker Dier nomineert Albert Heijn en Iglo

Nieuws

Wakker Dier heeft zondag de genomineerden voor de verkiezing Liegebeest 2012 bekendgemaakt. Dit is de prijs voor meest misleidende product, uiting of reclame als het gaat om dierenwelzijn. Albert Heijn en Iglo zijn twee van de zeven kanshebbers.

Wakker Dier nomineert Albert Heijn en Iglo

Mensen kunnen tot en met 21 oktober stemmen op de kandidaten. Die zijn genomineerd wegens leugens over de duurzaamheid en kwaliteit van hun producten en over weidegang en leefomstandigheden van de dieren. Het is de vierde keer dat de dierenrechtenorganisatie de Liegebeest Trofee uitdeelt. Vorig jaar viel toenmalig CDA-Kamerlid Ger Koopmans de twijfelachtige eer ten deel vanwege onder andere de uitspraak ‘foie gras is verantwoord geproduceerd’. In eerdere jaren wonnen de term ‘scharrelei’ en de reclameslogan ‘kalfsvlees, daar wordt echt iedereen vrolijk van’.

Wakker Dier hoopt dat de verkiezingen dit jaar voor de laatste keer nodig zijn. Volgens de dierenrechtenorganisatie is er een verbetering zichtbaar als het gaat om misleidende producten of uitspraken. Zo heeft Wakker Dier dit jaar op verpakkingen van scharreleieren geen plaatjes meer gevonden van kippen in de wei en worden producten uit de ‘gangbare’ vee-industrie niet meer ‘diervriendelijk’ genoemd. Bron: ANP

Reageer op dit artikel