nieuws

Vion verkoopt Banner Pharmacaps

Nieuws

Vion verkoopt zijn bedrijf Banner Pharmacaps in de Verenigde Staten, aan Patheon Inc., een vooraanstaand bedrijf in de farmaceutische industrie.

Vion verkoopt Banner Pharmacaps

De verkoopprijs is U.S. $255 miljoen.  Patheon is een Canadees bedrijf met het Amerikaanse hoofdkantoor in North Carolina. De verkoop vloeit voort uit de herziene strategie die Vion op 15 juni dit jaar bekendmaakte en waarbij diverse maatregelen en investeringen versneld en versterkt worden uitgevoerd.

Vion-bedrijven die niet langer onderdeel zijn van de kernactiviteiten van het bedrijf, worden gedesinvesteerd. Banner Pharmacaps, een gespecialiseerde producent en ontwikkelaar van zachte gelatinecapsules voor de farmaceutische industrie, had een zelfstandige positie binnen Vion.‘Patheon heeft tal van raakvlakken met het werkterrein van Banner Pharmacaps en biedt de onderneming kansen om door te groeien in de komende jaren. De verkoop van Banner is van strategisch belang voor beide organisaties,’ zegt Peter Beckers, voorzitter van de Board of Directors van Banner Pharmacaps en lid van de Raad van Bestuur van Vion.

Reageer op dit artikel