nieuws

Plukon neemt Interchicken over

Nieuws

Plukon neemt branchegenoot Interchicken over. Daarover heeft het bedrijf uit Wezep een principe-akkoord bereikt met Interchicken-eigenaar Mijwo Beheer.

Plukon neemt Interchicken over

Dat maken beide partijen bekend in een gezamenlijk persbericht. De hoogte van de overnamesom is niet bekendgemaakt. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in verse voorverpakte producten voor supermarkten in verschillende Europese landen. Door de overname ontstaat een pluimveegigant met een omzet van €1,4 miljard en meer dan 4100 medewerkers.Marktpositie


De voorgenomen overname, die nog moet worden goedgekeurd door diverse kartelwaakhonden, is nodig vanwege de marktpositie van beide bedrijven. Door de overname krijgt Plukon niet alleen een stevigere positie in het supermarktkanaal, maar ook bij ambachtelijke slagers en in het out-of-homekanaal. Bij Interchicken werken 110 mensen en de verwachte omzet voor dit jaar ligt op €115 miljoen.

Initiatief
Interchicken heeft zijn productielocatie in Bodegraven. Het initiatief voor de transactie is uitgegaan van Plukon. Bron: Distrifood.

Reageer op dit artikel