nieuws

Kalfsvleesbedrijf BKC koopt biovergister in Heeten

Nieuws

Kalfsvleesbedrijf BKC International uit Olst is de nieuwe eigenaar van de biovergister in Heeten. Dat bevestigt algemeen directeur Maikel Speijers van BKC.

Kalfsvleesbedrijf BKC koopt biovergister in Heeten

Volgens Speijers zijn de verkoopacten ondertekend en ze zouden uiterlijk 19 oktober passeren, schrijft Boerderij.

BKC heeft de installatie voor 950.000 euro gekocht. Speijers wil nog niet veel kwijt over de plannen van het bedrijf. De varkenshouders die altijd betrokken zijn geweest bij de vergister hoeven zich geen zorgen te maken, stelt Speijers.

Chaotische verkoop

Met de koop lijkt er een eind gekomen aan een chaotisch verkoopproces. Op 19 september werd de vergister in het openbaar geveild. Winnaar was VP Minovia met een bod van 590.000 euro. Het bod werd echter niet gegund door de Rabobank, de grootste schuldeiser in het faillissement van BMEC Salland. Naast BKC en VP Minovia waren Green Bio Power dat samenwerkte met Mestdistributie Twente en een Duits energiebedrijf, in de race.

VP Minovia legt zich neer bij de verkoop aan een concurrent, meldt woordvoerder Jürgen Soete. Johan Veldhuis van Green Bio Power is verrast door het nieuws. Hij noemt de handelswijze van de verkopende partijen, curator en Rabobank, onnavolgbaar en zegt nog in gesprek te zijn met deze partijen. ‘Wij hebben 9,5 ton geboden. We wachten een nader bericht van de Rabobank af.’

Voorzitter Theo Duteweerd van de vereniging van varkenshouders die mest leverden aan de vergister is verrast over de koper. ‘Ik ken het bedrijf niet. Ik wil op korte termijn wel eens met ze praten.’ Hij noemt het hoopgevend dat BKC alle opties openhoudt.

Reageer op dit artikel