nieuws

Inval fiscus bij Duitse vleesconcern Tönnies

Nieuws

De Duitse belastingdienst heeft een inval gedaan in het hoofdkantoor van vleesconcern Tönnies in Rheda-Wiedenbrück.

Inval fiscus bij Duitse vleesconcern Tönnies

Dat meldt het magazine WirtschaftsWoche, schrijft Boerderij. Volgens een door het blad geciteerde concernwoordvoerder gaat het om ‘fiscaal-juridische kwesties die gedeeltelijk teruggaan tot het jaar 2004.’ Over deze zaken was het concern al geruime tijd in gesprek met de belastingautoriteiten. Daarom toont de woordvoerder zich verbaasd over de plotseling inval. Bij de inval zijn papieren in beslag genomen en personeel verhoord.

Waarnemers zeggen dat de inval mogelijk ook verband houdt met de machtsstrijd van Tönnies-topmannen Clemens Tönnies met diens neef Robert Tönnies, zoon van de overleden broer van Clemens. Dat conflict kwam eerder dit jaar naar buiten.

Reageer op dit artikel