nieuws

Waarschuwing voor plofkipaanbieding Jumbo

Nieuws

Vandaag staat in de Volkskrant, Trouw, Metro, Parool en Algemeen Dagblad een advertentie met een waarschuwing voor consumenten dat de reclamekip bij Jumbo plofkip is.

Waarschuwing voor plofkipaanbieding Jumbo

Wakker Dier adviseert Jumboklanten voortaan diervriendelijker in te kopen, bij voorkeur bij een andere supermarkt. ‘Onbegrijpelijk dat Jumbo nog steeds stunt met plofkip. Daarmee geeft ze dit dier, dat al een rotleven heeft, nog een extra schop na,’ aldus Wakker Dier. Eerder stopten al vele A-merken met plofkip en kondigde supermarkt Deen aan van de plofkip af te stappen. Wakker Dier zal haar campagne komende tijd intensiveren en zich richten op de resterende supermarkten, waaronder Jumbo en Albert Heijn. Begin september voerde Wakker Dier actie tegen een plofkip-hamsteraanbieding van Albert Heijn.

Reageer op dit artikel