nieuws

Vrees voor opsplitsing Tönnies groeit

Nieuws

De vrees voor een splitsing van het Tönnies-vleesconcern groeit. Dat blijkt uit publicaties in de Duitse pers.

Vrees voor opsplitsing Tönnies groeit

De aandeelhouders Clemens Tönnies en zijn neef Robert Tönnies (beiden 50 procent aandeel) ruziën over een aandeel van 5 procent, schrijft Boerderij. Dat aandeel verkreeg Clemens Tönnies van zijn neef Robert in de jaren 90 als schenking. Robert Tönnies eist deze aandelen echter terug van zijn oom. Hij doet zijn eis op basis van een wetsartikel dat die mogelijkheid biedt als de ontvanger zich ondankbaar betoont jegens de schenker.

In de visie van Robert is zijn oom ondankbaar omdat hij een aantal private belangen in vleessector niet in de Tönniesholding onderbrengt. Het gaat onder meer om belangen in Russische varkenshouderij-integraties en een belang in vleeswarenbedrijf Zur Mühlen.

Het conflict kwam in februari van dit jaar voor het eerst naar buiten. Volgens kenners van het bedrijf verkeert Tönnies al sinds februari in een verlammende impasse als gevolg van de strijd tussen oom Clemens en neef Robert Tönnies. Ook nu weer komen er open brieven naar buiten en wordt er via de pers met modder gegooid.

Leiddinggevende medewerkers van het bedrijf vermoeden dat achter Robert Tönnies en zijn advocaat financiële partijen zitten die zich op deze manier lucratieve delen van het vleesconcern Tönnies willen toe-eigenen.

Reageer op dit artikel