nieuws

Vlees-educatiecentrum in Roermond

Nieuws

De provincie Limburg tekent op 8 november met een aantal partners een Green Deal om Landgoed Schöndeln in Roermond te ontwikkelen tot een plaats waar te zien is hoe op natuurlijke wijze vlees wordt geproduceerd, verwerkt en bereid.

Vlees-educatiecentrum in Roermond

Hierbij valt te denken aan een ambachtelijke slagerij, een kookstudio, een educatieruimte, verblijfsrecreatie en zorg. Partners in deze Green Deal zijn het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), de Stichting Innovatie Recreatie en Ruimte, de Stichting Limousin Regionaal, de Vereniging van Recreatie Ondernemers Nederland en het college van burgemeesters en wethouders van Roermond.

Landgoed Schöndeln beslaat 31 hectare in het Natura 2000-gebied Roerdal. Het plan is om daar ook nog extra natuur te ontwikkelen. Daarom besloot de provincie om naast de bestaande 6 hectare, de realisatie van 19 hectare nieuwe natuur mogelijk te maken en te financieren. De provincie stelt wel als voorwaarde dat er in het gebied draagvlak is voor het initiatief. De extra natuur moet in overleg met boeren in het gebied worden gerealiseerd.

Reageer op dit artikel