nieuws

Vegetarische Slager past etiketten toch aan

Nieuws

De Vegetarische Slager gaat de etiketten van zijn producten toch aanpassen na klachten vanuit de vleessector. Rond de productnamen kipstukjes, gehaktbal en spekblokjes was commotie ontstaan.

Vegetarische Slager past etiketten toch aan

Volgens de vleessector zorgen die namen voor verwarring bij de consument, omdat het geen echt vlees betreft maar een plantaardig product. Ze diende hiertegen een klacht in bij de NVWA. Die onderzocht de zaak en zei dat het verder geen prioriteit had. Hieruit concludeerde De Vegetarische Slager dat de etiketten van de producten niet aangepast hoefden te worden.

De NVWA kwam hier later op terug en zei dat de productnamen wel degelijk veranderd moesten worden. ‘Wij willen misverstanden voorkomen rond het plantaardige karakter van onze producten en hebben daarom besloten toch maar duidelijker op het etiket te vermelden dat het product vegetarisch is en wat de grondstoffen zijn van de 100 procent plantaardige kip’, aldus De Vegetarische Slager in Boerderij.

Reageer op dit artikel