nieuws

VanDrie sluit kalverslachterij KSA

Nieuws

Kalverslachterij KSA in Aalten sluit per 1 januari 2012. Eigenaar VanDrie Group concentreert de kalverslacht op de vestiging in Apeldoorn.

VanDrie sluit kalverslachterij KSA

‘De stijgende grondstofprijzen leiden tot steeds krappere marges in de kalfsvlees-productiekolom en maken het noodzakelijk om de kosten in de keten verder te verlagen,’ laat topman Henny Swinkels weten. Er wordt naar gestreefd om de sluiting van KSA zonder gedwongen ontslagen te laten plaatsvinden voegt hij er aan toe. Het personeel wordt hergeplaatst bij de VanDrie-vestigingen Ekro en ESA in Apeldoorn.


Na de overname van de Alpuro Group is overcapaciteit ontstaan binnen de slachterijen van de VanDrie Group. Door de slacht van de rose-kalveren te concentreren in Apeldoorn sluit het slachtproces beter aan op de vleesbewerkingsafdelingen aldaar. In toenemende mate wordt het vlees na slacht bewerkt en klaargemaakt voor supermarktorganisaties en food-service bedrijven. Kalverslachterij KSA in Aalten beschikt niet over mogelijkheden om vlees te bewerken.

Reageer op dit artikel