nieuws

‘Sojabal en Vegakip blijven nep

Nieuws

De Productschappen Vee en Vlees (PVV) en Pluimvee en Eieren (PPE) nemen geen genoegen met de uitspraak van de NVWA over de productnamen van de Vegetarische Slager.

‘Sojabal en Vegakip blijven nep

De PVV en PPE vinden dat de benamingen het imago van vleesproducten schaadt en vinden het misleiding. Ze denken daarom na over verdere stappen tegen de Vegetarische Slager. De NVWA deed eerder deze week een uitspraak over de producten; ze mogen gehaktbal en kipstukjes blijven heten. ‘Het hoort niet, maar het heeft voor ons geen prioriteit,’ luidde de uitspraak.

De Vegetarische Slager verkoopt vleesvervangers in zijn eigen vegetarische slagerswinkel. ‘Daar hebben we geen moeite mee, want daar is het duidelijk dat het om een vegetarisch product gaat,’zegt Ben Dellaert, secretaris van het PPE en PVV. ‘Echter, doordat de producten nu ook in de supermarkt verkocht worden moet het voor de consument in één oogopslag helder zijn wat er in de verpakking zit. Het is kip noch vlees, dus is er sprake van verwarring en misleiding. En je zal als consument denken dat je een kipspiesje eet en dan op een sojabrokje kauwen, dat is zeker niet goed voor het imago van kip’, aldus Dellaert.

Foto: De Vegetarische Slager

Reageer op dit artikel