nieuws

Slavakto: Keten Duurzaam Rundvlees

Nieuws

Zeven grossiers gaan vlees van luxe vleesvee betrekken onder Keten Duurzaam Rundvlees (KDR). Dat werd vandaag bekend gemaakt op de Slavakto.

Slavakto: Keten Duurzaam Rundvlees

Daarmee kiest een deel van de ambachtelijke slagers en een deel van de horeca voor de vermarkting onder dat label. Deze partijen hechten veel waarde aan ‘Nederlands vlees met een verhaal’ en regionale herkomst. Voor de aangesloten vleesveehouder betekent dit naast een stukje erkenning ook continuïteit in de afzet.

Mooi meegenomen is een kostprijsverlaging die direct ingaat. De grossiers betalen namelijk de certificeringskosten van de toeleverende vleesveehouders. Ze betalen daarvoor per kilo vlees met onafhankelijke KDR-keur een afdracht aan de stichting KDR. Die betaalt daaruit de certificeringskosten die ongeveer €150,- per vleesveehouder per jaar bedragen. Daarmee vergoeden deze grossiers automatisch ook de kosten voor borging van de antibiotica-eisen. Voor mesters is een minimale levering van 30 stuks slachtvee per jaar vastgelegd voordat terugbetaling van de keuringskosten plaatsvindt. Met fokkers worden hierover individuele afspraken gemaakt. De grossiers betrekken het vlees van de runderslachterijen in Dodewaard en Amsterdam.

Lees meer in Vleesmagazine van oktober.

Reageer op dit artikel