nieuws

Plofkipstunt Jumbo was ‘foutje

Nieuws

De plofkipaanbieding van Jumbo van vorige week was een vergissing. Jumbo streeft er naar om in 2016 een volledig duurzaam vleesassortiment aan te bieden.

Plofkipstunt Jumbo was ‘foutje

Wakker Dier tikte de keten met een advertentie in vijf landelijke kranten op de vingers. De stichting riep consumenten op om diervriendelijke kip te kopen bij een andere supermarkt. Al snel volgde een reactie van Jumbo, waarin zij zeggen per direct te stoppen met het stunten met plofkip. ‘Bij deze dit jaar aangescherpte ambitie hoort ook het stoppen met prijsaanbiedingen op reguliere kip. De weekdeal van vorige week zat al in de pijplijn en is helaas niet op tijd teruggetrokken.’

Daarnaast streeft Jumbo ernaar om al in 2016 over te gaan op een volledig duurzaam vleesassortiment, in tegenstelling tot in 2020 zoals de gezamenlijke supermarkten eerder beloofden. Wakker Dier blijft echter actie voeren, want volgens hen is het haalbaar om al in 2015 volledig over te gaan op een plofkipvrij assortiment.

Reageer op dit artikel