nieuws

‘Plofkip terugbrengen naar Albert Heijn

Nieuws

Wakker Dier start vandaag een actie tegen de kipfilet-hamsteraanbieding van Albert Heijn. Klanten worden via een radiospot en social media gewaarschuwd dat het plofkip betreft. Ze worden opgeroepen de kipfilet terug te brengen op basis van de ‘niet tevreden, geld terug’-garantie van Albert Heijn.

‘Plofkip terugbrengen naar Albert Heijn

Wakker Dier reageert hiermee op de hamsteraanbieding van begin deze week: kipfilet voor een lage prijs, anderhalve euro per kilo goedkoper dan de diepste supermarkt kipfiletstunt sinds de start van de plofkipcampagne van Wakker Dier begin dit jaar. ‘Hiermee geeft Albert Heijn de plofkip, die al een ellendig leven heeft, nog een schop na,’ aldus Wakker Dier.

Deze zomer gaven de gezamenlijke supermarkten aan dat ze plofkip niet langer meer acceptabel vonden. Ze beloofden toe te werken naar diervriendelijkere kip met Beter Leven sterren. Enkele supermarkten als Coop en Deen hebben hun kipassortiment voor een belangrijk deel aangepast: plofkip werd omgeruild voor kip met 1 Beter Leven ster. Deen stopt geheel met plofkip. Ook grote A-merken zoals Unilever, Johma en Olvarit weren de plofkip.

Reageer op dit artikel