nieuws

Nederlandse Young Butchers Europees Kampioen

Nieuws

De Nederlandse Young Butchers, Juan Lopez (werkzaam bij Keurslagerij Koelewijn in Huizen) en Marco van der Hout (werkzaam bij Speciaalslagerij Jeursen in Den Haag), zijn Europees Kampioen geworden.

Nederlandse Young Butchers Europees Kampioen

Dat maakte Jean-Marie Oswald van de International Young Butcher Federation dinsdagmiddag bekend tijdens de uitreiking op de Slavakto. De wens van de Nederlandse Young Butchers om de Europese titel te prolongeren, is daarmee uitgekomen. De jonge slagers uit acht landen streden op 17 en 18 september om de Europese titel bij de SVO in Best, de uitreiking vond plaats op de Slavakto.

Marco van der Hout

Marco van der Hout behaalde de tweede prijs in de categorie ‘vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade’, de eerste prijs in de categorie ‘maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten’, de tweede prijs in de categorie ‘vervaardigen van twee keukenklare producten’ en de derde prijs in de categorie ‘hoofdgerecht met vlees’. Bovendien was hij de beste Young Butcher.

Juan Lopez

Juan Lopez ging er ook met een handvol prijzen vandoor. Een gedeelde derde plaats in categorie ‘uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp’, de tweede prijs in de categorie ‘maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten’, de eerste prijs in de categorie ‘vervaardigen van twee keukenklare producten’ en de eerste prijs in de categorie ‘hoofdgerecht met vlees’.

Lees meer in het oktobernummer van Vleesmagazine.(Foto – Hans de Vries)

Reageer op dit artikel