nieuws

Koen van Vugt heeft Lekkerste Bal Gehakt

Nieuws

Slager Koen van Vugt uit Drunen maakt de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland. De prijs is zojuist uitgereikt door chef-kok Herman den Blijker.

Koen van Vugt heeft Lekkerste Bal Gehakt

Op dag 1 van de Slavakto in Jaarbeurs Utrecht heeft Koen van Vugt de hoofdprijs binnengesleept. Eerder behaalde de Drunense slager al eens een derde plek in de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland. ‘Dit jaar is mijn bal iets vetter en smeuiger dan bij vorige edities. Dat heeft dus vruchten afgeworpen. Het belangrijkste is dat we een pure vleesbal produceren,’ aldus de slager kort na de uitreiking. De jury, bestaande uit voorzitter en chef-kok Ton Boer, slager en voormalig winnaar Marinus van den Ende en ervaringsdeskundige slager Jan van der Hek vond dat het product van Van Vugt niet te zwaar gekruid was en echt naar vlees smaakt.
Vugt scoorde het hoogste omdat zijn gehaktbal op alle fronten goed is. De jury lette o.a. op geur en kleur, structuur, grondstoffen, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een bacteriologische keuring, uitgevoerd door KBBL. Door de producten te testen op de hoeveelheid aanwezige bacteriën is duidelijk geworden dat de lekkerste gehaktbal ook een veilige en gezonde gehaktbal is.
De tweede prijs ging naar slagerij Biesma uit Opeinde en derde werd slagerij Smit uit Ternaard die de verkiezing om de Lekkerste Gehaktvariant wel won. De prijzen werden uitgereikt door chef-kok Herman den Blijker die zelf de kalfsvleesbal als favoriet heeft. ‘En deze moet lekker sappig zijn, dus absoluut geen stuiterbal.’
Later meer. Lees het verslag van de verkiezing in Vleesmagazine van oktober.

Reageer op dit artikel