nieuws

Keten Duurzaam Varkensvlees ‘vernieuwd’ op Slavakto

Nieuws

Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) maakt op 17, 18 en 19 tijdens de Slavakto in de Jaarbeurs Utrecht een hernieuwde start.

Keten Duurzaam Varkensvlees ‘vernieuwd’ op Slavakto

Lunenburg Vlees en Egbert Kruiswijk Vleesproducten lichten op de beursvloer de nieuwe start van KDV toe. Enkele maanden geleden besloten Stichting Milieukeur (SMK) en KDV afzonderlijk verder te gaan met hun activiteiten. De belangrijkste reden voor deze stap was een verschil in focus.

KDV is uitgegroeid tot een onderscheidend keurmerk met ca. 250 boeren en heeft – bovenop op de huidige eisen van Milieukeur – verschillende eigen waarborgen geïntroduceerd. En dit proces gaat dóór. KDV komt op de Slavakto met nieuwe criteria die de keten krachtiger zal profileren in de richting van retail en consument.  Om de nieuwe start van Keten Duurzaam Varkensvlees als ketenconcept te vieren is op de stand van Egbert Kruiswijk Vleesproducten en Lunenburg Vlees een KDV Café ingericht. Belangstellenden kunnen er terecht voor een hapje, drankje en muzikaal entertainment.

Verder is het mogelijk de plaatham van Deli harmony  – het biologische concept van Keten Duurzaam Varkensvlees- te proeven.  De ham krijgt zijn bijzondere smaak dankzij het pekelen, roken en de lange rijpingstijd.

Reageer op dit artikel