nieuws

Karsten Lauvenberg winnaar Gouden Slagersring

Nieuws

Karsten Lauvenberg, eigenaar van de ambachtelijke Gildeslagerij Jongen in Eygelshoven heeft de Gouden Slagersring (een initiatief van Vleesmagazine) bemachtigd met zijn inzending van de Amsterdamsche beenham.

Karsten Lauvenberg winnaar Gouden Slagersring

‘Het product blinkt uit door de samenstelling en het gemak hoe het gemaakt kan worden’, was het oordeel van de jury, die unaniem was in haar beoordeling. KNS-voorzitter Ad Bergwerff reikte de ring zojuist aan Lauvenberg uit, na de opening van de Slavakto. Hij wees op het belang van innoveren en was blij dat slagers dat serieus nemen.
Er waren 37 producten aangemeld voor dit felbegeerde kleinood. Paul van Trigt, die namens de Broederschap van de Gouden Slagersring de keuring organiseerde, was daarmee tevreden. ‘Natuurlijk wil je altijd meer inzendingen.’ Harrie Leijten, hoofdredacteur van Vleesmagazine, zegt dat de 37 slagers blijk hebben gegeven van veel creativiteit en vindingrijkheid.

Op deze website vindt u het recept van de Amsterdamsche beenham, in het eerstvolgend nummer van Vleesmagazine een uitgebreid verslag van de jurering van de Gouden Slagersring. Ook in het nummer van oktober aandacht voor de andere inzenders.

» Bekijk hier de winnende inzending van Karsten Lauvenberg

Reageer op dit artikel