nieuws

Gerichter NVWA-toezicht bij Cargill

Nieuws

De Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) en Cargill hebben een convenant getekend, waarmee ze overgaan op een andere vorm van NVWA-toezicht.

Gerichter NVWA-toezicht bij Cargill

In het convenant staat onder meer dat de fabrikant verplicht is informatie uit hun HACCP-systeem te delen met de NVWA, zoals incidenten en de afhandeling ervan. Omdat Cargill heeft aangetoond dat hun eigen controlesystemen de voedsel- en diervoederveiligheid waarborgen en de NVWA vertrouwen heeft in dit systeem, krijgt Cargill voortaan minder inspecteurs over de vloer.

Ook aardappelfabrikant Lamb Weston heeft eenzelfde convenant getekend. De NVWA sluit vaker convenanten af met bedrijven die goed kunnen onderbouwen dat ze veilige producten leveren. De NVWA wil hiermee ruimte geven aan bedrijven die zelf verantwoordelijkheid nemen voor de naleving van wet- en regelgeving.

Reageer op dit artikel