nieuws

Crowdfunding in vleesbranche: 1000 investeerders

Nieuws

Wim Meulenkamp verkoopt vlees nog voor dat het geproduceerd is. Zo’n 1000 investeerders hebben al 100 euro ingelegd omdat ze heil zien in het project Buitengewone Varkens.

Crowdfunding in vleesbranche: 1000 investeerders

Als beloning krijgen de investeerders in het geval van Buitengewone Varkens voor iedere 100 euro die ze inleggen voor 120 euro terug aan vlees en vleesproducten zoals rauwe ham, coppa, rillette, paté en diverse soorten droge worst. Initiatiefnemer Meulenkamp: ‘De komende drie jaar wordt ieder jaar zo’n pakket geleverd door ons. Ook deelname aan evenementen ter waarde van 30 euro hoort tot de beloning voor de investering.’

De binnengekomen investeringsgelden zijn besteed aan arbeid, voer, afrastering, pacht weilanden, vervoer en inkoop van varkens. Buitengewone Varkens werkt met de rassen Bonte Bentheimer en Gasconne, een afstammeling van het Iberico-varken. Op dit moment zijn het alleen de investeerders die de vleesproducten afnemen, vanaf volgend jaar wordt ook geleverd aan restaurants en slager-traiteurs.

 

Een reportage over het project in Vleesmagazine van 11 september.

Reageer op dit artikel