nieuws

Actie tegen kortingseis Albert Heijn

Nieuws

Voedselproducenten hebben vanmiddag actie gevoerd bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam.

Actie tegen kortingseis Albert Heijn

Albert Heijn kondigt een eenzijdige kortingsactie van 2% aan die 17 september ingaat. De supermarktketen heeft alle leveranciers waarmee leveringscontracten gesloten waren een brief gestuurd waarin de korting aangekondigd wordt. ‘Tegen deze kortingsactie voeren we als voedselproducenten actie voor het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam,’ meldt Klazien van den Brink van de NVV. ‘Met het spandoek ‘Wurgt AH voedselproducent ? ’ vragen we aandacht vragen voor de oneerlijke margeverdeling in de keten en de macht die de supermarkten in onze keten hebben.’

De actie werd georganiseerd door de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP), Dutch Dairymen Board (DDB) en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

Reageer op dit artikel