nieuws

Werkgever moet oog krijgen voor personeel met schulden

Nieuws

Werkgevers moeten meer verantwoordelijkheid nemen als hun personeel in de schulden zit.

Werkgever moet oog krijgen voor personeel met schulden

Vooral de uitzendbranche en bedrijven die veel mensen vanuit een uitkering in dienst nemen, moeten meer oog krijgen voor financiële problemen van werknemers. Dat zegt voorzitter Joke de Kock van de branchevereniging voor de schuldhulpverlening NVVK maandag.

Het helpen van werknemers met geldproblemen, bijvoorbeeld met een budgettraining, is volgens De Kock ook in het belang van de baas. Mensen met schulden worden vaak ziek en dat kost geld. ‘Maar bij verzuim wordt vooral gevraagd naar lichamelijke klachten en niet naar schulden, terwijl mensen daarvan letterlijk ziek kunnen worden.’

Werkgevers worden nu vaker geconfronteerd met loonbeslagen, omdat geldproblemen toenemen door de economisch mindere tijden. Een loonbeslag betekent volgens De Kock best veel werk voor de baas en ondernemers steken hun energie liever in hun bedrijf.

De NVVK-voorzitter vreest dat het taboe op schulden op de werkvloer wordt versterkt. Zij wijst erop dat werkgevers ook bij gemeenten kunnen aankloppen voor steun voor hun personeel met schulden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel