nieuws

Plus over op duurzamer varkensvlees

Nieuws

Supermarktketen Plus start vanaf begin september met het volledig vervangen van haar reguliere varkensvlees door Good Farming Star varkensvlees, dat voldoet aan het Beter Leven kenmerk 1-ster van de Dierenbescherming.

Plus over op duurzamer varkensvlees

Het voorverpakte varkensvlees wordt als eerste vervangen. Begin volgend jaar volgt het varkensvlees in alle ambachtelijke slagerijen. Geert Schel, category manager Vlees bij PLUS: ‘Wij proberen waar mogelijk bij te dragen aan een eerlijke handel, duurzame productie en dierenwelzijn. Met de overstap naar varkensvlees met het Beter Leven kenmerk zetten we weer een stap in de goede richting. Ook voor rundvlees en kip willen we verbeteringen door gaan voeren.’

De overstap naar varkensvlees met het Beter Leven kenmerk 1-ster valt samen met het Weekend van het Varken 2012.  Op zaterdag 8 en zondag 9 september zetten tientallen varkenshouderijen hun deuren open en kan iedereen vragen stellen aan varkenshouders. Kijk voor meer informatie op www.stapindestal.nl.

Reageer op dit artikel