nieuws

Nederlanders besteden recordbedrag aan kip

Nieuws

In het tweede kwartaal van 2012 hebben de huishoudens in Nederland meer kip gekocht dan in elk van de vier voorafgaande kwartalen. De bestedingen aan kip zijn zelfs nog nooit zo hoog geweest als in het tweede kwartaal van 2012.

Nederlanders besteden recordbedrag aan kip

Dit blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau GfK dat in opdracht van het Productschap Pluimvee en Eieren het aankoopgedrag van de consument in kaart brengt. De bestedingen aan kip in Nederland bedroegen in het tweede kwartaal van 2012 bijna 143 miljoen euro. Het eerdere record van het tweede kwartaal van 2009 werd iets overtroffen.
De hoeveelheid gekochte kipfilet was weliswaar wat lager dan in 2009, maar de prijs was hoger. Ook kippenpoten, kipkarbonades en drumsticks werden duurder aangeboden. Kipfilet heeft een aandeel van ongeveer 47% in de totale kipbestedingen, pootvlees ongeveer 12% en snacks bijna 11%.

Reageer op dit artikel