nieuws

Jumbo verkoopt producten Vegetarische Slager

Nieuws

Jumbo introduceert als eerste supermarktketen in Nederland landelijk de producten van De Vegetarische Slager. Vanaf week 33 liggen 100 procent vegetarische gehaktballen, kipstukjes, kipspiesjes, gerookte spekjes en rul gehakt in het koelvak van alle Jumbo winkels.

Jumbo verkoopt producten Vegetarische Slager

Door de samenwerking met De Vegetarische Slager, speelt Jumbo in op de toenemende behoefte van klanten aan vleesvervangende producten. Steeds meer mensen geven aan geen vlees meer te willen eten, of minder vlees, de zogenoemde flexitariërs. ‘’De nieuwe generatie vleesvervangers heeft bewezen zich heel goed te kunnen meten met echt vlees. En we zetten zo een belangrijke stap vooruit, zowel op het gebied van milieu, dierenwelzijn en de gezondheid van mensen,’ aldus directeur Formule en Marketing Colette Cloosterman-van Eerd.

 

De Vegetarische Slager is erin geslaagd kip te maken op basis van GMO-vrije soja (genetically modified organism). Culinaire chefs  zijn lovend over het vleesvervangende product. De belangstelling voor de vleesidentieke plantaardige producten is zo groot dat De Vegetarische Slager uit gaat breiden naar 500 verkooppunten in het land: de samenwerking met Jumbo speelt hierin een belangrijke rol.

Reageer op dit artikel