nieuws

Joodse sponsors boos op PVV om verbod rituele slacht

Nieuws

Joodse organisaties en Joodse particulieren in de Verenigde Staten zijn woest op Geert Wilders, omdat in het nieuwe PVV-partijprogramma een algeheel verbod op de rituele slacht is opgenomen.

Joodse sponsors boos op PVV om verbod rituele slacht

Uitgetreden PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven vertelt in de Telegraaf dat de donateurs niet blij zijn met het verbod op ritueel slachten. Wilders heeft de afgelopen jaren veel geld binnengehaald bij donateurs in de VS en Canada, vanwege de pro-Israël-opstelling van zijn partij. Ritueel slachten is voor orthodoxe Joden essentieel voor hun geloofdbelijdenis.

Kortenoeven maakte vorige week een reis langs PVV-sympathisanten om te spreken over het programma waarmee de PVV op 12 september de verkiezingen ingaat. ‘Met het verbieden van de rituele slacht legt de meerderheid haar wil op aan een kleine, gelovige minderheid. Onnodige symboolwetgeving.’

Tegenstemmen

Kortenoeven verliet twee maanden geleden samen met Marcial Hernandez de PVV-fractie, uit onvrede over het leiderschap van Wilders. De twee vormen nu samen een fractie in de Kamer.

Vorig jaar stemde Kortenoeven als enige PVV’er tegen het voorstel van de Partij voor de Dieren om tot een verbod op het onverdoofd ritueel slachten te komen, schrijft Elsevier. Volgens Kortenoeven was er toen nog een aantal anderen in de fractie eveneens tegen, maar moesten zij van Wilders instemmen met het voorstel.
Bronnen: de Telegraaf & Elsevier

Reageer op dit artikel