nieuws

Historie Helderse slagerijen niet in vergetelheid

Nieuws

Ter voorbereiding op een speciale avond over de Helderse slagerijen van weleer, worden de komende tijd op verschillende locaties in Den Helder oude winkelpanden en etalages ingericht met oude foto’s van deze slagerijen.

Historie Helderse slagerijen niet in vergetelheid

Ter voorbereiding op een speciale avond over de Helderse slagerijen van weleer, worden de komende tijd op verschillende locaties in Den Helder oude winkelpanden en etalages ingericht met oude foto’s van deze slagerijen.Afgelopen week zijn de eerste foto’s geplaatst in de voormalige slagerij van Peter Koning, te vinden aan de Bassingracht 4. Deze foto’s maken deel uit van een collectie foto’s die een beeld geven van de historie van de voormalige en nog bestaande Helderse slagerijen. De exposities komen voort uit Afgestoft, de historische rubriek die elke zondag te vinden is op Den Helder Actueel.
Op donderdag 18 oktober is er in De Duif aan de Binnenhaven 76-77 weer een beameravond van Afgestoft. De Helderse slagerijen van weleer staan dan centraal en veel oude slagers werken hieraan mee. Volgens organisator Cees Rondèl gaat er op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober ook “nog iets unieks op slagersgebied” plaatsvinden. Meer informatie bij Cees Rondèl: cees@denhelderactueel.nl.
Bron: Den Helder Actueel

Reageer op dit artikel