nieuws

Dutch BBQ Team Europees Kampioen

Nieuws

Het Dutch BBQ Team is afgelopen zondag in België Europees Kampioen barbecueën geworden. In het oude centrum van Torhout streden 60 teams uit diverse Europese landen om de felbegeerde titel die elke twee jaar wordt verleend door de World Barbecue Association WBQA.

Dutch BBQ Team Europees Kampioen

Elk team moest op de vijf verplichte onderdelen (vis, kip, varken, rund en dessert) haar culinaire prestaties indienen bij een jury, die vooral lette op de correcte bereiding, de samenstelling en smaak van de ingrediënten en de harmonie van het geheel. Het Dutch BBQ Team, onder leiding van Teamcaptain Jaap Sloof scoorde op 4 van de 5 onderdelen in de top vijf en behaalde bij het dessert en het varkensgerecht zelfs de tweede en respectievelijk de derde prijs.
Ook op de onderdelen vis (vierde plaats) en rund (vijfde plaats) zat het team dicht bij het podium. De eerste prijs is 5.000 euro.  Liefst 15.000 bezoekers bezochten het evenement gedurende het gehele weekend.

Reageer op dit artikel