nieuws

Coop stapt over op kippenvlees met één Ster

Nieuws

Supermarktketen Coop kondigt aan om voor het gros van haar kippenvlees over te stappen op de variant met één Ster van het Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming.

Coop stapt over op kippenvlees met één Ster

Het kipassortiment van Coop zal vanaf halverwege september voor negentig procent plofkipvrij zijn. De kip van Coop komt van de Roemeense kipfokkerijen van InterChicken, schrijft Out of Home Shops. Commercieel directeur Gerard Koning: ‘Voor 90 procent van het assortiment dat vervangen wordt hebben we het prijsverschil weten te minimaliseren. Daar waar het prijsverschil nog wat groter is, bieden we beide varianten aan.’

Dit betekent dat Coop een klein aantal kipproducten voorlopig in zowel een duurzamere als een reguliere variant blijven aanbieden. De klant kan hiermee kiezen voor prijs of duurzamer. De keten streeft ernaar om ook het reguliere kipassortiment op termijn uitsluitend als duurzamere variant aan te bieden.

Reageer op dit artikel