nieuws

Vleeseters de nieuwe rokers?

Nieuws

HILVERSUM – Het NCRV-programma Rondom Tien had zaterdagavond 17 oktober een live discussie met vleesproducenten vleesverwerkers, carnivoren, flexitariërs en vegetariërs over de consumptie van vlees. Helaas moest de redactie Vleesmagazine – door ziekte – verstek laten gaan.

HILVERSUM – Het NCRV-programma Rondom Tien had zaterdagavond 17 oktober een live discussie met vleesproducenten vleesverwerkers, carnivoren, flexitariërs en vegetariërs over de consumptie van vlees. Helaas moest de redactie Vleesmagazine – door ziekte – verstek laten gaan.

Wie vlees eet, moet zich daarvoor steeds meer verantwoorden. Want vlees is fout, betogen tegenstanders: slecht voor het milieu, ongezond voor de mens en beestachtig voor de geslachte dieren. Steeds meer vleeseters worstelen met hun geweten. Naast 700.000 vegetariërs telt Nederland inmiddels zo’n vier miljoen ‘vleesverlaters’, ‘flexitariërs’ en ‘vleesvrezers’.

Kun je anno 2010 nog met een gerust hart vlees eten? Of is het terecht dat de vleeseter zich steeds meer voelt opgejaagd als ‘de nieuwe roker’? En mag de druk nog verder worden opgevoerd? Verplichte vleesvrije dagen, meer strijd tegen kiloknallers en invoering van een vleestax

Reageer op dit artikel