nieuws

Column Gevild: En toen werd het stil…

Nieuws

Tsja, en toen werd het stil in Kamp Thieme. Op de website van de PvdD géén woord over Climategate of het van de fouten wemelende kanker-vlees-rapport. Geen enkele Kamervraag hierover gezien van de dierenclub.

Column Gevild: En toen werd het stil…

Na jarenlange zwartmakerij lijkt het tij weer te keren voor de vleesindustrie. Jarenlang hebben de kruisvaarders tegen vlees de overhand gehad in de media.

Koppen als ‘Van vlees krijg je kanker / hartaanvallen / obesitas/ herseninfarcten / vaatziekten’, ‘Vlees slecht voor milieu’, ‘Vleesindustrie mishandelt dieren’, werden – al dan niet geïnitieerd door dierenwelzijnsclubjes – maar al te graag in de kranten geplempt en zorgden ervoor dat vlees een imago met een bijsmaak kreeg.

Maar… er is een oud gezegde dat luidt: ‘Als is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel’. En dit is precies wat er momenteel gebeurt.

Rapport
Zo bleek vorige week dat een rapport dat kanker linkte aan vlees, vol fouten zit. Al willen de opstellers dit niet erkennen.

Een week eerder bleek dat de doemrapporten over het klimaat en de rol van de mens daarin, in elkaar geknutseld zijn door een stelletje milieuactivisten. De ‘klimatologen’ (let vooral op de laatste vijf letters) schijnen het bovendien al sinds 1996(!) niet zo nauw te nemen met de feiten.

Meat the truth
Dat brengt mij direct bij de film Meat the Truth van Marianne Thieme. Deze film houdt de wereldwijde vleesconsumptie verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde.

Thieme baseert zich in de film onder meer op cijfers van het VN-klimaatpanel IPCC. Juist ja, hetzelfde panel (waarvan de baas overigens een vegetariër is…) dat nu aan de kaak wordt gesteld vanwege gerommel met feiten en cijfers.

Stil
Tsja, en toen werd het stil in Kamp Thieme. Op de website van de PvdD géén woord over Climategate of het van de fouten wemelende kanker-vlees-rapport. Geen enkele Kamervraag hierover gezien van de dierenclub.

Opmerkelijk?

Ach, ik zal er nog maar een gezegde tegen aan gooien: Eerlijk duurt het langst…


Meer columns van Caroline van der Plas
Lees ook de weblogs van Caroline van der Plas

Lees ook:
De columns van Jan Joosten

Reageer op dit artikel