nieuws

Gevild: Niet dik maar zacht

Nieuws

Niet dik maar zacht Dikke mensen zijn afstotelijk’, kopte onze website Meatandmeal.nl onlangs. Uit onderzoek van het tijdschrift GezondNU bleek dat veel mensen walgen van dikke mensen. De antwoorden logen er soms niet om: ‘Zo lang ze kleren aan hebben, gaat het wel’, zegt 22 procent. Twintig procent spreekt over ‘afstotelijk’ en nog eens veertien […]

Niet dik maar zacht

Dikke mensen zijn afstotelijk’, kopte onze website Meatandmeal.nl onlangs.

Uit onderzoek van het tijdschrift GezondNU bleek dat veel mensen walgen van dikke mensen. De antwoorden logen er soms niet om: ‘Zo lang ze kleren aan hebben, gaat het wel’, zegt 22 procent. Twintig procent spreekt over ‘afstotelijk’ en nog eens veertien procent heeft het over ‘vies’. Het zal je maar gezegd worden.

Aangesproken
Voel ik me aangesproken? Ja en nee. Ja, omdat ik met mijn honderd kilo zelf tot de zwaargewichten van deze aardbol behoor en het niet leuk vind wanneer anderen zo’n agressief oordeel vellen over mij en mijn soortgenoten, zonder dat ze ons kennen. Nee, ik voel mij niet aangesproken, omdat ik mezelf nooit dik noem, maar ‘zacht’. Bovendien ben ik schoon en verzorgd.

Oordelen
Dat harde oordelen over anderen, terwijl je zelf beweert een aardige kerel of vrouw te zijn bewees onlangs een lezer van onze website. Hij reageerde op een aantal artikelen en had kennelijk een fotootje van mij gezien. Zijn reacties hebben we van de website verwijderd, maar twee ervan wil ik u toch niet onthouden:

Nummer één: “Ik heb die foto van je gezien en vind je wel erg dik, komt zeker omdat je die hammen niet kunt laten liggen aan die dikke achterhammen van je te zien. Kun jij ook al niet poepen van dat vlees wat ligt te rotten in je darmen? Je zoon zal er ook wel nix aan kunnen doen dattie vet is met zo’n moeder die um verslaafd heeft gemaakt aan salami. U weet toch dat iedere dag vlees eten uitermate ongezond is???”

Nummer twee: “Lieve Caro, liever de ziekte van Thieme dan die ziekte van jou, ik wil namelijk wel lekker slank blijven.”

Laf
De schrijver – overigens heel laf onder de schuilnaam ‘hondenkop’ – was Dan Bekkering, fervent aanhanger en campaigner voor de Partij voor de Dieren. Ja inderdaad, die partij van vegetariërs en intellectuelen die er zo prat op gaat ‘beschaafd’ te zijn.

Bekkering zegt dit over zijn favoriete partij op een ander forum: “Daarom stem ik op een partij die aan de dieren denkt en ook aan de mensen denkt.” Nou, aan de gevoelens van mij met mijn honderd kilootjes schoon aan de haak, dacht hij kennelijk niet. Maar ja, ik ben dan ook een vleeseter en die worden er bij de Partij voor de Dieren liever uitgekotst.

Geen wonder trouwens dat ze allemaal zo magertjes zijn.

Caroline van der Plas
Reageer

Terug naar alle columns Gevild 

Reageer op dit artikel