nieuws

Gevild: Maffia

Nieuws

Maffia In de historie van de mensheid hebben we in verschillende periodes geleefd. Zo waren er onder meer de steentijd, de bronstijd, de ijzertijd, de riddertijd, de gouden eeuw, en de industriële tijd. Inmiddels zitten we al een tijdje in een nieuwe tijd: de betuttelingstijd. We worden namelijk aan alle kanten betutteld door de algehele […]

Maffia

In de historie van de mensheid hebben we in verschillende periodes geleefd. Zo waren er onder meer de steentijd, de bronstijd, de ijzertijd, de riddertijd, de gouden eeuw, en de industriële tijd. Inmiddels zitten we al een tijdje in een nieuwe tijd: de betuttelingstijd. We worden namelijk aan alle kanten betutteld door de algehele Gezondheidsmaffia.

Ik mag geen vet meer, ik mag geen suiker meer, ik mag geen zout meer, ik mag geen alcohol meer, ik mag geen sigaretten meer, ik mag niet meer lui op de bank hangen, ik mag mijn kinderen niet meer naar snoepreclames laten kijken, ik mag mijn zoontje zelfs geen Spongebob-koekje meer meegeven naar school, ik mag niet meer met de auto naar mijn werk, ik mag geen vlees meer, ik mag niets meer.
De Gezondheidsmaffia ziet mij het liefst elke dag met een stengel bleekselderij tussen de lippen 42 kilometer heen en 42 kilometer terug hardlopen naar mijn werk. Tussendoor geen frisje meer, maar de hele dag lebberen aan 6 flessen Spa Blauw à 0,5 liter en als lunch een bak groenvoer.

Ik kan potdorie geen blad meer openslaan, geen radioprogramma meer luisteren, geen televisieprogramma meer kijken of het gaat wel over die vermaledijde gezondheid. Gek word ik er van. Het lijkt wel of we worden gebrainwasht door de Gezondheidsmaffia.
Ik weiger hier nog langer aan mee te doen. Ik ben van nature namelijk sowieso een opstandig mens en zodra mensen mij dingen gaan opleggen, rijzen mijn nekharen meteen overeind. Ik laat mij door niemand vertellen wat ik moet doen en zeker niet wat ik moet laten. (Alleen door mijn werkgever, maar ja die maakt elke maand dan ook een redelijke beloning voor bewezen diensten over op mijn bankrekeningnummer.)

Ik koop geen light, suikervrij en vetarm meer. Ik ga gewoon weer genieten van mijn normale leven dat ik altijd, voor de komst van de Mussolini’s van Gezondheidsland, heb geleid. Een leven inclusief rosétjes, sigaretjes, biefstukjes, chocolaatjes en luie uurtjes As The World Turns kijken op de bank. En als ik dán nog zin heb, ga ik mét een flesje Spa Blauw een uurtje wandelen in het bos. Ik wil wedden dat ik me vanaf nu een stuk gezonder, fitter en gelukkiger ga voelen.

Caroline van der Plas

Reageer

Klik hier om de nieuwe en eerder verschenen columns te lezen

Reageer op dit artikel