nieuws

Gevild: Dieren

Nieuws

Dieren Zo, dat hebben we weer achter de rug. De verkiezingen. Het was voor mij moeilijker dan ooit om op de juiste partij te stemmen. Eén ding wist ik in ieder geval zeker: míjn stem zou niet naar de Partij voor de Dieren gaan. In mijn woonplaats, Deventer, hebben er 909 mensen op de dierenpartij […]

Dieren

Zo, dat hebben we weer achter de rug. De verkiezingen. Het was voor mij moeilijker dan ooit om op de juiste partij te stemmen. Eén ding wist ik in ieder geval zeker: míjn stem zou niet naar de Partij voor de Dieren gaan. In mijn woonplaats, Deventer, hebben er 909 mensen op de dierenpartij gestemd en ik vraag mij af wat mensen heeft bewogen om op die knop te drukken.

We hebben het hier immers over een partij die het belang van dieren bóven het belang van mensen stelt. Een partij die zich drukker maakt over de koeien in de wei dan over de werkelijke schrijnende problemen in ons land.

Gaan Marianne Thieme & Co de komende jaren bijvoorbeeld een lans breken voor onze bejaarden die eens per week gewassen worden, omdat voor meer wasbeurten geen tijd is? En wat doet de partij als er straks een Kamerdebat komt over kinderen van asielzoekers, die in de cel worden gestopt in afwachting van de procedure van hun ouders?

Dan zullen de twee dierenvriendinnen in de Kamer zich nog eens flink verdiepen in de rechten van de bonobo’s in donker Afrika. En als er een minister op het matje geroepen gaat worden, omdat er wéér een TBS’er is ontsnapt, dan bereidt Marianne Thieme een motie voor om varkens vaker in de modder te laten spetteren.

Ik hoop voor mijn 909 stadsgenotenen alle anderen die op de PvdD hebben gestemd, dat ze blij blijven met deze partij. Ook als ze hun demente oma van 92 dood in haar verzorgingsflatje vinden omdat er een verpleegster vergeten was oma in bed te leggen. En als je dan verhaal probeert te halen, te horen krijgt dat er nou eenmaal te weinig handen aan het bed zijn. ‘Bezuinigingen, weet u.’

Dáár kan ik me nou boos over maken.

Caroline van der Plas

P.S.: Wel grappig dat de nummer 2 van de PvdD, Esther Ouwehand, de achternaam draagt van één van Nederlands grootste visverwerkers én van een dierentuin. Niet echt diervriendelijk…

Reageer op deze column

Lees ook:
eerder verschenen columns

Reageer op dit artikel