nieuws

Column gevild: Ik stop met vlees

Nieuws

Ik stop met vlees eten Ik word vegetariër. Vanaf 1 januari eet ik geen vlees meer. Ik heb de film Meat the truth van Marianne Thieme gezien en ik ben he-le-maal om. Ik was geschokt te zien wat voor een impact mijn biefstukje heeft op het milieu. Ik ga trouwens wel weer overal met de […]

Column gevild: Ik stop met vlees

Ik stop met vlees eten

Ik word vegetariër. Vanaf 1 januari eet ik geen vlees meer. Ik heb de film Meat the truth van Marianne Thieme gezien en ik ben he-le-maal om. Ik was geschokt te zien wat voor een impact mijn biefstukje heeft op het milieu.

Ik ga trouwens wel weer overal met de auto naar toe, want volgens de film is dat helemaal niet zo erg, zoals ons jarenlang is voorgehouden. Overigens, als Marianne Thieme zichzelf en een handjevol BN’ers in een mega-Hummer naar Tuschinski laat rijden, terwijl ik heel milieubewust met trein en benenwagen was gekomen, vind ik dat ik er ook wel weer op los mag toeren.

Tegenvallen
Dat ‘he-le-maal om’ zijn na het zien van Meat the Truth, is natuurlijk niet zo. De documentaire vond ik nogal tegenvallen. Een hele trits dierenactivisten die zegt dat vlees eten niet goed is voor het milieu en een paar zelf uitgekozen wetenschappers, die tussen enkele tekenfilmpjes door zeggen dat minder vlees eten ‘waarschijnlijk’ beter is, doet mij niet op mijn grondvesten schudden.

Sympathie
Dat van vegetariër worden, meen ik wél. Vanaf 1 januari eet ik in ieder geval een maand geen vlees meer. Want ik vind ook dat mensen zoals Thieme, die proberen mensen wat bewuster te maken van de maatschappij en het milieu, een zekere sympathie verdienen.
Bovendien hoor ik nu al zo lang dat je door minder vlees te eten een beter seksleven krijgt en er gezonder, fitter en slanker van wordt, dat ik me heb voorgenomen het eens een maandje te proberen. Zeker na die ernstige beledigingen van mij ‘goede vriend’ Dan Bekkering. U weet wel die dierenliefhebber die mij vorige maand zo bot aansprak op mijn achterhammen (lees mijn vorige column als u dit niet bekend voorkomt).

En wie weet, bevalt het mij wel zo goed, dat ik het nog wat langer volhoud. In een nieuwe weblog op onze website www.meatandmeal.nl, houd ik u vanaf 1 januari op de hoogte van mijn ervaringen als vegetariër. Tips & tricks zijn welkom via Meatandmeal@reedbusiness.nl.

Maar eerst ga ik nog genieten van een heerlijk kerstdiner. Mét kalkoen.

Caroline van der Plas
Reageer

Lees hier de weblog: ‘Ik eet geen vlees meer’

Terug naar alle columns Gevild 

Reageer op dit artikel